עובד החשוד בגניבת סחורה בשווי 80,000 ש"ח התלונן שהקב"ט איים עליו באקדחו האישי והמשטרה החרימה אותו. הקב"ט טען לעלילת שווא והמתלונן נמצא דובר שקר בבדיקת פוליגרף.
לפני כשבוע דן שופט בית משפט השלום בירושלים, ציון סהראי, בבקשה להחזיר את אקדחו האישי של נג'ואן מנצור, המשמש כקב"ט הארצי של חטיבת האספלט בחברת התשתיות שפיר, שהוחרם ממנו במסגרת חקירת משטרתית המתנהלת כנגדו.
במסגרת עבודתו בחודש יולי 2023 הוגשה כנגד מנצור תלונה על ידי עובד אחר בחברה, שהוחשד בגניבה מהחברה. המתלונן נחקר במשטרה בחשד לעבירות של גניבה ממעסיקו, ובמסגרת זו טען, כי המבקש איים עליו באקדח במהלך בדיקה פנימית שבוצעה בתוך החברה. יצוין, כי המתלונן הודה במיוחס לו בגדרה של בדיקה פנימית שנערכה בחברה, ומתיק החקירה גם עולה כי הודייתו מתועדת.
מנצור נחקר באזהרה ואז גם נלקח ממנו נשקו האישי. בחקירתו, הכחיש מנצור את המיוחס לו וטען, כי מדובר בעלילת שווא מצד המתלונן, לאחר שהאחרון הודה בפניו כי היה מעורב בגניבת חומרים, וזאת במספר הזדמנויות. לטענתו, המתלונן אף ביקש שהעניין לא יועבר לטיפול המשטרה.
בדיון שהתקיים לפני כשבועיים הוחלט, בהסכמת הצדדים, כי המשטרה תודיע האם היא מסכימה להשיב למבקש מנצור את נשקו האישי, אם לאו, וככל שהיא מתנגדת לכך, תנמק טעמי התנגדותה. כעבור מספר ימים המשטרה הודיעה כי היא מתנגדת להחזרת נשקו האישי של המבקש לרשותו, שכן החקירה טרם הסתיימה, והחלטה בעניין זה תתקבל לאחר סיום החקירה על ידי גורמי התביעה.
מנצור טען, כי אין הצדקה להמשיך ולתפוס את נשקו, שכן הוא שוחרר בתנאים בתחנה מיד עם סיום חקירתו. עוד טען, כי המשך תפיסת הנשק פוגעת בפרנסתו.
השופט סהראי אמר בהכרעתו, כי המתלונן הודה במעשי הגניבה שיוחסו לו כבר בחודש אפריל 2023 ואילו תלונתו הוגשה רק בחודש יולי 2023, עת נחקר תחת אזהרה בחשד לגניבת סחורה בהיקף של 80,000 ש"ח.
מעיון בתיק החקירה, אמר השופט כי בדיקת פוליגרף שנערכה למתלונן מלמדת על כך ששיקר בבדיקה: "מבלי להקל ראש בעבירה של איומים באמצעות אקדח, הרי שלמעט תלונת המתלונן, שהוגשה בחלוף 3 חודשים מאז הודה בגניבות (ואף תועד כשהוא מודה, כעולה מתיק החקירה), לא הצטברו בתיק החקירה ראיות כלשהן המחזקות את החשד הסביר כנגד המבקש. יתר על כן, עיון בתיק החקירה מלמד, כי מאז חודש יולי 2023 לא בוצעו פעולות חקירה כלשהן בתיק. למעשה, תיק החקירה כנגד המבקש, בגדרו מוחזק נשקו האישי על ידי המשיבה, לא התקדם במאום, שכן לא בוצעו פעולות חקירה כלשהן במטרה לקדמו".
לדברי השופט סהראי, תפיסת חפץ בשלב החקירה פוגעת בזכות הקניין של בעל החפץ, ובמקרה דנן אף בחופש העיסוק שלו, שכן מדובר בנשק אותו נושא המבקש במסגרת עבודתו כקב"ט ארצי בחברה: "אין זה מתקבל על הדעת, שהנשק יוחזק על ידי המשיבה במשך למעלה מ-5 חודשים כאשר במהלך כל התקופה מאז תפיסת הנשק לא בוצעו פעולות חקירה כלשהן בתיק. כאשר במהלך חקירה משטרתית נתפס רכושו של אדם, מוטלת על המשטרה חובה לפעול במהירות וביעילות להשלמת החקירה כדי לצמצם את הפגיעה הנגרמת לו כתוצאה מתפיסת הרכוש. כאשר החקירה עומדת במקום במשך חודשים, ולא מבוצעות פעולות חקירה כלשהן, הדבר מחייב השבת הרכוש התפוס, בפרט כאשר העילה המרכזית להמשך התפיסה, כפי שנטען על ידי המשיבה, היא בכך שהחקירה טרם הסתיימה. מעבר לאמור אציין, כי החשד כנגד המבקש לא זו בלבד שלא התחזק מאז נחקר לראשונה בחודש יולי 2023, אלא ניתן לומר שהוא נחלש, שכן לא התווספו ראיות כלשהן התומכות בתלונת המתלונן. מנגד, עניין לנו במתלונן שהודה בגניבה, ולא מן הנמנע שהוא מנסה לתרץ את הודייתו במיוחס לו בתלונתו כנגד המבקש, כאילו הודייתו בגניבה נעשתה תחת איומי אקדח. כך או כך, הנושא לא נחקר, למעט גביית תלונת המתלונן וחקירת המבקש. בשים לב לכך שלא בוצעו פעולות חקירה כלשהן מזה למעלה מ- 5 חודשים, בהתחשב בכך שלא הוטל על המבקש איסור להשתמש בנשק, וכאשר החשד הסביר כנגד המבקש מבוסס כולו על תלונת המתלונן אשר חשוד בגניבה ממעסיקו, שם עובד המבקש כקב"ט ארצי, ואף הודה בגניבה – נראה כי דין הבקשה להתקבל. המשיבה תשיב למבקש את נשקו האישי כפוף להצגת רישיון תקף להחזקת נשק".