המלחמה בשינויי האקלים רק בתחילתה אבל מכשירי הפוליגרף ובדיקות הפוליגרף הפכו לממוחשבים ירוקים וסביבתיים עוד בשנת 1991 בזכות פיתוח טכנולוגיות מתקדמות.
שינוי האקלים הוא אחד האתגרים הגדולים שהאנושות מתמודדת איתם כיום וכל קטגוריה עסקית נדרשת לתרום לאיכות הסביבה, להצטרף למלחמה בשינויי האקלים ולנקוט בפעולות משמעותיות שיעזרו להפחית את פליטות גזי החממה על ידי שימוש בטכנולוגיה מתקדמת.
ההיסטוריה של גילוי השקר או האמת הינה עתיקת יומין לפחות כמו המין האנושי עצמו, אולם בשנת 1581 החל לראשונה השימוש במכשור עם מעין שעון למדידת דופק הלב שהמציא גלילאו גליליי. התפתחות המכשור הלכה והתקדמה עם השנים עד שבתאריך 13.06.1908 רופא סקוטי בשם ג'יימס מקנזי פרסם מאמר במגזין הרפואי הבריטי על מכשיר פוליגרף עם דיו, שיכול לתעד באופן מתמשך שינויים פיזיולוגיים מורכבים לצרכים רפואיים ולא לצורך גילוי אמת או שקר כפי שנעשה בו שימוש לאחר מכן. ייצור מסחרי של מכשיר הפוליגרף עם דיו החל משנת 1910. בשנת 1926 הפסיכולוג והקרימינולוג לאונרד קילר, פיתח 2 שיפורים משמעותיים בפוליגרף. הוא הצליח להקטין מעט את המכשיר ע"י המצאת מפוחי מתכת ששיפרו את התיעוד של השינויים בדפוסים של לחץ הדם, הדופק והנשימה והכנסת קימוגרף (מד לחץ נוזלים), שאיפשר הכנסת נייר גרפים בתנועה ועליו רשמו בדיו עטים שנעו בקצב קבוע. מיותר לציין שמכשיר פוליגרף עם דיו ונייר, גדול יחסית ומגושם, רחוק מלהיות מכשיר ירוק וסביבתי.
בשנת 1974 החוקרים ג'ון ריד ומתיאו פטרוביץ', החלו במאמצים לפתח יכולות של ניתוח תוצאות בדיקת פוליגרף באמצעות בינה מלאכותית עם אלגוריתמים מתמטיים המופעלת על ידי מחשב. רק בשנת 1989 פותחה Polyscore התוכנה האלגוריתמית הממוחשבת הראשונה לניתוח תוצאות בדיקת פוליגרף ע"י חוקרים מאוניברסיטת ג'ון הופקינס בארה"ב בעזרת נתונים שהתקבלו מיצרנית הפוליגרף אקסיטון. מאז פותחו תוכנות ניתוח נוספות כמו identify, OSS 2, OSS 3, Vhitestar ועוד על ידי חוקרים שונים.
בשנת 1974 יצרנית הפוליגרף סטולטינג שחררה לעולם את מכשיר הפוליגרף האלקטרוני הראשון. בשנת 1986 החלה סטולטינג לפתח ולנסות לעבור ממכשיר פוליגרף אנלוגי למכשיר פוליגרף דיגיטלי, ובשנת 1991 החלה לייצר ולשווק את מכשיר הפוליגרף הממוחשב המלא הראשון הנחשב לירוק וסביבתי באופן מלא.
מאז 1991 החל מרוץ של פיתוח דגמים מתקדמים ומשודרגים של מכשירי פוליגרף ממוחשבים על ידי יצרניות שונות של מכשירי פוליגרף, כשהמובילה שבהן כיום נחשבת חברת לאפאייט אשר במכשיריה משתמשות מרבית הרשויות לאכיפת חוק בעולם ומרבית בודקי הפוליגרף בעולם לרבות כותב מאמר זה.