בית הדין הבינלאומי לבוררות בספורט קיבל את בדיקת הפוליגרף כראייה קבילה והתאחדויות ספורט רבות מרחיבות השימוש בבדיקת פוליגרף ככלי חשוב במלחמה בשחיתות בספורט.
המהומה התקשורתית האחרונה בעקבות טענות על הצעה כספית תמורת הצבעה בגמר תכנית הטלוויזיה "הישרדות" שהסתיימה לאחרונה עם הפרס הגדול בסך מיליון ש"ח, ועל הבטחות להטבות כספיות בעונה השמינית של "הישרדות", העלתה שוב את הדיון על הצורך בשימוש בבדיקות פוליגרף בספורט ובתחרויות בידור על מנת לשמור ולהבטיח את היושרה של הספורטאים, המתמודדים ושאר העוסקים בתחום.
המקרה המפורסם ביותר של רמאות בספורט היה המקרה של רוכב האופניים האגדי, לאנס ארמסטרונג, שהואשם בשימוש בסמים משפרי ביצועים, ובמיוחד ב-EPO, שהוא סם אסור המעלה את רמת ההמטוקריט (ריכוז הכדוריות האדומות בדם) ובכך משפר במידה משמעותית את יכולתם של ספורטאים העוסקים בענפי ספורט של סיבולת. ב-24 באוגוסט 2012 החליטה הרשות האמריקנית למלחמה בסמים בספורט לשלול את התארים שלו שקיבל מתאריך 1 באוגוסט 1998 ולהשעותו לצמיתות מתחרויות אופניים. ארמסטרונג לא ערער על ההחלטה, שנבעה כפי שטען באותה עת, מ"ציד מכשפות" נגדו וב-17 בינואר 2013 הוא הודה בשימוש בסמים בכל שבע זכיותיו בטור דה פראנס והתנצל. בשנים שלאחר מכן שילם ארמסטרונג יותר מ-20 מיליון דולר פיצויים בגין תביעות מצד גורמים שונים. תביעות הפיצויים השונות הסתיימו עם הסכם פשרה שנחתם בשנת 2018 עם הממשל הפדרלי על החזר של חמישה מיליון דולר, שהיו כספי החסות הממשלתיים שהושקעו בו ובקבוצת "יו.אס. פוסטל" בטרם הודה בשימוש במשפרי הביצועים. אגב, עורך דינו של ארמסטרונג, טים הרמן, אמר באוקטובר 2012, כי הוא בעד קיום בדיקות פוליגרף בספורט, אבל הוא אינו מצפה שהשימוש בהן יקרה בקרוב.
בית הדין לבוררות בספורט ((CAS, שהינו גוף בינלאומי מעין-שיפוטי, אשר הוקם על מנת להכריע במחלוקות בנוגע לספורט, קיבל לראשונה בסוף שנת 2011 את בדיקת הפוליגרף כראייה קבילה במקרה של רוכב האופניים הספרדי אלברטו קונטדור, שבמהלך בדיקה שנערכה לו במהלך הטור דה פראנס בשנת 2010 נתגלו בו עקבות של חומרי אמרוץ אסורים.
לפני קונטדור, הקבילות של תוצאות בדיקת פוליגרף כראייה נשקלה בבית הדין לבוררות בספורט לפחות בשלושה מקרים אולם נדחתה. מספר שנים מאוחר יותר שאלת הקבילות של תוצאות בדיקת פוליגרף כראייה עלתה שוב במקרה של קונטדור, שעבר בדיקת פוליגרף אצל מומחה הפוליגרף, דר' לואיס רובנר, שקבע בין השאר שקונטדור דובר אמת כשהוא אומר שלא לקח את חומר האמרוץ האסור קלנבוטרול במטרה להפיק ממנו תועלת. ממצאי בדיקת הפוליגרף של רובנר אומתו על ידי מומחה פוליגרף אחר, דר' ג'ון פאלמטייר. בית הדין לבוררות בספורט הוסיף את ממצאי בדיקת הפוליגרף של קונטדור לשאר הראיות שהוצגו ונתן להן משקל מסוים בהחלטתו בסופו של דבר להרשיע את קונטדור בשימוש בחומר אמרוץ אסור ולשלול ממנו את תואר אליפות הטור דה פראנס 2010.
השימוש בבדיקת פוליגרף בקרב ספורטאים ומתמודדים בתחרויות שונות הולך ומתרחב עם השנים והתחומים שבהם השימוש בבדיקת פוליגרף נפוץ ביותר הם תחרויות דייג במים עמוקים ופיתוח גוף טבעי. בישראל מתקיימות מידי פעם בדיקות פוליגרף בענפי ספורט שונים ולא פעם נחשפו פרשיות שחיתות של שחקנים, שופטים ואף עסקנים. אחת מפרשיות השחיתות המפורסמות הייתה "פרשת שופטים באדום" שהיא פרשה של הטיית תוצאות של משחקי כדורגל, לשם זכייה בהימורים, שהתחוללה בישראל במשך מספר שנים, כנראה בין השנים 1997 ל-2000 בליגת העל, הליגה הלאומית, הליגה הארצית ובעיקר בגביע המדינה. ההתאחדות לכדורגל בישראל קיימה לא פעם בדיקות פוליגרף לשחקני כדורגל שנחשדו במכירה והטיית משחקים.
היו למשל מספר פעמים בעבר שנדרשו בדיקות פוליגרף בתחום הקריקט. בשנת 2000 הגוף החוקר הטיית משחקי קריקט בדרום אפריקה The King Commission הציע שימוש בבדיקות פוליגרף לחקירת חשדות לשחיתות בעקבות הודאתו של קפטן נבחרת הקריקט של דרום אפריקה, הנסי קרונג', כי לקח כ-15,000 דולר מסוכן הימורים אנגלי עבור סוג של הטיית משחק במהלך טורניר קריקט בהודו. החשד נפל גם על שחקנים נוספים בנבחרת הקריקט של דרום אפריקה. יו"ר התאחדות הקריקט של אנגליה ווויילס, לורד איאן מקלאורין, התנגד נחרצות לקיום בדיקות פוליגרף לשחקנים, אבל הרעיון לקיומן נתמך על ידי לא מעט תומכים.
בשנת 2001 יו"ר מועצת הקריקט הבינלאומית דאז, מלקולם ספיד, הציע כי שחקנים מובילים יעברו בדיקות פוליגרף בכל שישה חודשים ואיתם גם אנשי ניהול ואדמיניסטרציה של קבוצות הקריקט. אחרי חשדות נוספים שעלו כנגד שלושה שחקני קריקט פקיסטניים בשנת 2010, מועצת הקריקט הבינלאומית הניחה הצעה לקיום בדיקת פוליגרף לשחקנים החשודים במעורבות בהטיית משחקים. הצעה זו נתמכה ע"י הקפטן לשעבר של נבחרת הודו, ראול דרביד, אשר אמר:" אפילו אם זה אומר לוותר מעט על חופש התנועה והפרטיות ואפילו אם זה אומר לעבור בדיקות סמים, בואו לא נגיד אף פעם את המילה לא….אם זה אומר לעבור בדיקת פוליגרף, בואו נבין את הטכנולוגיה ואת המטרה שהיא משרתת ונקבל זאת".
בדיקות פוליגרף בכדורגל הופיעו לראשונה בשנת 2001 כאשר ההתאחדות לכדורגל בסינגפור ביצעה בדיקות פוליגרף אקראיות. המזכ"ל של התאחדות הכדורגל בסינגפור, ווינסטון לי, חשב שבדיקות פוליגרף הן המפתח להרתעת אנשים בפני הטיית משחקים ובשחיתות:" כל השחקנים עושים מבדקי כושר ומבדקים אחרים ועכשיו הם גם צריכים לעבור באופן אקראי בדיקות פוליגרף. אנחנו נקטנו בעמדה חזקה כנגד התופעה של הטיית משחקים ואנחנו די שמחים שזה עובד. אי אפשר לגמרי לעקור את התופעה מהשורש אבל זה ריאלי לנסות להקטין אותה וזו דרך אחת שבה עשינו זאת".
השימוש בבדיקות פוליגרף שבו נקטה התאחדות הכדורגל בסינגפור נתמך על ידי סגן נשיא פיפ"א אסיה, הנסיך הירדני עלי בין אל-חוסיין, שאמר:" זו שיטה אחת והיא עובדת אז אנחנו מקדמים אותה בברכה". בספטמבר 2001 קבוצת הכדורגל הבולגרית לוקומוטיב פלובדיב הורתה לשחקניה ולמאמנים לעבור בדיקת פוליגרף בעקבות חשדות להטיית משחקים. החלטה שנמתחה עליה ביקורת, אבל קוימה.
אירועי שחיתות בתחרויות ובאירועי ספורט לא חסרים וההשלכות הן קשות ורעות בהרבה מובנים. מידי פעם אנחנו נחשפים לשחיתויות האלה בתקשורת והן קיימות בכל הדרגים העוסקים בספורט ובתחרויות ולא רק בקרב הספורטאים. אין ספק שיש להילחם מלחמת חורמה בשחיתות ובכל אמצעי אפשרי קיים. ללא ספק בדיקת פוליגרף היא אחד הכלים החשובים והמוצלחים למלחמה בשחיתות.